FNO

Functioneel neurologisch onderzoek

Hoe ziet het functioneel neurologisch onderzoek (FNO) er uit bij Amsterdam Brain Center?

Waarom doen wij een functioneel neurologisch onderzoek?

Het functioneel neurologisch onderzoek (FNO) is de basis voor onze behandeling. Bij het FNO brengen we namelijk in kaart hoe uw brein functioneert, zodat we deze functies kunnen behandelen. We zien bij neurologische klachten vaak een ontregeling van verschillende hersengebieden en hersenfuncties. Bij het FNO brengen we deze in kaart, zodat we kunnen zien welke hersengebieden betrokken zijn bij de klachten. Dit doen we door allerlei testen met u te doen.

Dit geeft ons een compleet beeld van uw neurologische functies. We doen dit op een wetenschappelijke manier, waardoor de uitkomsten met elkaar vergeleken kunnen worden. Hierdoor weten we na het FNO niet alleen dat u bepaalde klachten heeft, maar weten we ook hoeveel last u hiervan heeft en welke neurologische functies hierbij betrokken kunnen zijn. Dit vormt de basis voor de behandeling.

“Na het functioneel neurologisch onderzoek hebben wij een compleet beeld van uw klachten en alle betrokken hersengebieden”

Amsterdam Brain Center

Hoe ziet het FNO er uit?

Het onderzoek bestaat uit een serie van verschillende testen. We testen bijvoorbeeld de functie van uw pupillen. Wanneer er afwijkingen zijn in hoe snel uw pupil reageert op licht, of hoe goed u in staat bent een object met uw ogen te volgen. Dan geeft dit belangrijke informatie over bepaalde autonome hersenfuncties.

Op deze manier doen we allerlei testen om hersenfuncties in kaart te brengen. Om een compleet beeld te krijgen doen we tientallen verschillende testen. We testen onder andere uw evenwicht en uw concentratie, maar ook uw coördinatie en uw reactie op licht.

Het totale FNO vindt plaats bij ons in de praktijk en duurt ongeveer 1.5 uur. De resultaten geven een compleet beeld van eventuele afwijkende hersenfuncties en de hierbij betrokken hersengebieden.

“Het functioneel neurologisch onderzoek is er voor iedereen met een verwaarloosde hersenschudding, PCS klachten of ander niet aangeboden hersenletsel”

Amsterdam Brain Center

Wat kunt u na het FNO verwachten?

Na het onderzoek werken wij de gegevens uit. Dit geeft ons een beeld van afwijkende hersenfuncties en de betrokken hersengebieden. U krijgt hiervan een rapport, waarin alle bevindingen staan. De informatie uit het FNO is voor ons de basis van de therapie. We combineren deze informatie met uw klachten en eventueel aanvullende medische gegevens. Hierdoor weten we welke hersenfuncties stimulatie nodig hebben, waar de balans tussen hersengebieden is verstoord of waar de prikkelverwerking afwijkend is.

Deze zaken proberen we vervolgens tijdens de behandeling te beïnvloeden. Het FNO is hierdoor de eerste stap richting het behandelen van neurologische problemen.

Wij kunnen ons voorstellen dat u na het zien van de website nog vragen heeft.

Voor vrijblijvende informatie kunt u bellen met onze praktijk. U krijgt dan een van onze assistentes aan de telefoon.