Klacht

Aanhoudende vermoeidheid

Onze zorg bij vermoeidheidsklachten

Wat u moet weten over vermoeidheid

Vermoeidheid is iets heel anders dan moe zijn. We zijn moe na een lange dag werken of na intensieve inspanning. Wanneer u last heeft van vermoeidheidsklachten, dan bent u regelmatig lusteloos, heeft u weinig energie en verdraagt u vaak weinig prikkels. Aanhoudende vermoeidheid is dan ook vaak niet lichamelijk, een paar goede nachten slaap helpen niet. Dit komt omdat er in veel gevallen iets anders aan de hand is. Het brein is overprikkeld doordat er teveel informatie wordt aangeleverd, het brein (tijdelijk) minder informatie kan verwerken of doordat er niet goed wordt gefilterd.

Vaak is dit het geval na een ongeval (hersenschudding) maar ook na een burn-out, whiplash of ziekte. Doordat het brein meer te verwerken krijgt dan het aankan, is het overbelast en ervaart u een vermoeidheid die maar niet weg gaat. Er is “geen ruimte” meer in het brein om de algemene dagelijkse taken te vervullen, daarom voelt u zich vermoeid.

Onze therapie richt zich dan ook op het in balans brengen van de hoeveelheid informatie die het brein te verwerken krijgt en de hoeveelheid informatie die het brein aankan.

Hoe wij vermoeidheid behandelen

We hebben het hier over vermoeidheid die een neurologisch probleem is. Het is belangrijk om deze te onderscheiden van andere vormen van vermoeidheid. Dit doen wij tijdens het Functioneel Neurologisch Onderzoek (FNO). Hierin brengen wij in kaart welke hersengebieden en hersenfuncties betrokken zijn bij uw klachten.

Onze behandeling bestaat hierna uit een week van intensieve therapieën, waarbij we op allerlei manieren de afstemming en samenwerking tussen hersengebieden en zenuwcellen stimuleren. Binnen deze week gebruiken we een grote verscheidenheid aan apparatuur en oefeningen om uw brein op allerlei manieren te prikkelen.

Deze vorm van behandeling is erg effectief, maar ook intensief. Het is daarom belangrijk dat u weet waar u aan toe bent en dat u bereid bent om uw volle aandacht te investeren

Uw weg naar herstel

Eén week intensief behandelen

Stap 1

Het Functioneel Neurologisch Onderzoek (FNO)

U vertelt ons over uw klachten. Wij stellen u daar de nodige vragen over en doen een volledig Neurologisch Onderzoek. We bepalen of u een geschikte kandidaat bent voor onze behandeling.

Stap 2

Geavanceerde Machine Tests (kwantificatie)

Aan de hand van Stap 1 bepalen we welke testen noodzakelijk zijn om de onderliggende oorzaak van de klachten te kunnen kwantificeren. Hiervoor gebruiken we een scala aan computer gestuurde apparatuur.

Stap 3

Rehabilitatie week (in 5 dagen)

We pakken de problemen aan. Door een specifiek op uw problemen gemaakt individueel programma brengen we functie terug tijdens een intensieve behandelweek.

Stap 4

Nazorg

Na de 5-daagse intensieve behandelweek krijgt u van ons huiswerkopdrachten mee. Dit zijn oefeningen die uw herstel verder bevorderen. Wij houden deze ontwikkelingen graag met u in de gaten.

Wat verwacht ABC van u?

Onze behandeling bij aanhoudende vermoeidheid is het meest effectief wanneer deze binnen een korte periode gedaan wordt. Dit betekent dat wij de therapie (rehabilitatie) in de vorm van een volle week met allerlei uiteenlopende therapieën aanbieden. Binnen dit intensieve programma doen we testen en trainingen om de balans tussen verschillende hersendelen terug te brengen.

Het geven van de behandeling binnen één week is een integraal onderdeel van het succes van de behandeling. Het is dus niet mogelijk om deze gefaseerd aan te bieden. Wanneer u duurzaam aan uw herstel wilt werken, vragen wij u dan ook om een volle week te investeren.

Wij kunnen ons voorstellen dat u na het zien van de website nog vragen heeft.

Voor vrijblijvende informatie kunt u bellen met onze praktijk. U krijgt dan een van onze assistentes aan de telefoon.