Klacht

Duizeligheid en draaierigheid

Onze zorg bij duizeligheidsklachten

Wat u moet weten over duizeligheid

Duizeligheid kan zich op verschillende manieren uiten. Sommige mensen voelen zich niet helemaal vast ter been of voelen zich licht in hun hoofd. Maar het kan ook zo zijn dat u de wereld om u heen voelt draaien of juist dat u zelf draait.

Bij duizeligheid is er vaak sprake van tegenstrijdige informatie die uw hersenen bereikt. Ons lichaam heeft meerdere manieren om onze positie te meten. Dit gebeurt door onze ogen, door kleine zintuigen in onze spieren (spierspoeltjes) en door ons evenwichtsorgaan. Wanneer deze drie systemen informatie geven die niet met elkaar overeenstemmen, dan is dit verwarrend voor ons brein. Het gevolg is dan duizeligheid. De sleutel tot herstel ligt vaak in het afstemmen of filteren van de informatie die de hersenen bereikt.

Hoe wij een hersenschudding behandelen

Duizeligheid is een neurologisch probleem. De informatie die de hersenen bereikt is niet zuiver of de hersenen zijn niet in staat de informatie goed te verwerken.

De oplossing ligt dan ook in het harmoniseren van de informatie of het beter afstemmen van de betrokken structuren. Dit doen wij tijdens onze intensieve behandelweek. Wij stemmen hierin de verschillende onderdelen van uw brein weer op elkaar af om de samenwerking tussen hersendelen te verbeteren.

Uw weg naar herstel

Eén week intensief behandelen

Stap 1

Het Functioneel Neurologisch Onderzoek (FNO)

U vertelt ons over uw klachten. Wij stellen u daar de nodige vragen over en doen een volledig Neurologisch Onderzoek. We bepalen of u een geschikte kandidaat bent voor onze behandeling.

Stap 2

Geavanceerde Machine Tests (kwantificatie)

Aan de hand van Stap 1 bepalen we welke testen noodzakelijk zijn om de onderliggende oorzaak van de klachten te kunnen kwantificeren. Hiervoor gebruiken we een scala aan computer gestuurde apparatuur.

Stap 3

Rehabilitatie week (in 5 dagen)

We pakken de problemen aan. Door een specifiek op uw problemen gemaakt individueel programma brengen we functie terug tijdens een intensieve behandelweek.

Stap 4

Nazorg

Na de 5-daagse intensieve behandelweek krijgt u van ons huiswerkopdrachten mee. Dit zijn oefeningen die uw herstel verder bevorderen. Wij houden deze ontwikkelingen graag met u in de gaten.

Wat verwacht ABC van u?

Onze behandeling bij duizeligheid is het meest effectief wanneer deze binnen een korte periode gedaan wordt. Dit betekent dat wij de therapie in de vorm van een volle week met allerlei uiteenlopende therapieën aanbieden. Binnen dit intensieve programma, doen we testen en trainingen om de balans tussen verschillende hersendelen terug te brengen.

Het geven van de behandeling binnen één week is een integraal onderdeel van het succes van de behandeling. Het is dus niet mogelijk om deze gefaseerd aan te bieden.
Wanneer u duurzaam aan uw herstel wilt werken, vragen wij u dan ook om een volle week te investeren.

Wij kunnen ons voorstellen dat u na het zien van de website nog vragen heeft.

Voor vrijblijvende informatie kunt u bellen met onze praktijk. U krijgt dan een van onze assistentes aan de telefoon.

Wilt u weten of u de
geschikte kandidaat bent?

Plan nu een online kennismakingsgesprek in met Ben of Jesse.