Behandeling

C3-LOGIX

Specifieke stimulatie van hersengebieden

Wat is C3-LOGIX?

Er wordt gezegd dat verwerkingssnelheid wordt beschouwd als een belangrijke cognitieve hulpbron voor mensen, naast werkgeheugen en aandacht. Deze taken vereisen associatiegebieden van een hogere orde in de pre-frontale cortex en de temporale- en posterieure pariëtale kwabben. Dit is benodigd om informatie snel en efficiënt te integreren over meerdere neuronale kanalen, zodat cognitieve functies kunnen worden gebruikt voor doelgerichte acties.

Vanwege het feit de hersenen niet zijn opgebouwd uit afzonderlijke eenheden die verantwoordelijk zijn voor geïsoleerde taken, kunnen we door deze hersengebieden te beoordelen met behulp van C3-Logix conclusies trekken over andere functies, zoals de planning en coördinatie van lichaamsbewegingen en oogbewegingen (pre- frontale cortex), ruimtelijke oriëntatie (posterieure pariëtale kwab) en de perceptie van spraak en taal (temporale kwab).

Hoe werkt C3-LOGIX?

De C3 Logix-tests omvatten tabletgebaseerde toepassingen van standaard papier- en potloodtests: Trail Making A, Trail Making B en ‘Digit Symbol Matching’. Daarnaast wordt er getest op de beoordeling van psychomotorische en visuele verwerkingssnelheden en worden er zowel eenvoudige als keuzereactietijdtests uitgevoerd.

Ten slotte is er een beoordeling van de reactie van afzonderlijke stimuli tijden, evenals de zogenaamde “keuze” reactietijden bij het kiezen tussen twee gelijktijdige stimuli. Verder is er een standaardbeoordeling van cognitie; hierbij worden de oriëntatie, concentratie en zowel het directe als vertraagde geheugen beoordeeld.

Na voltooiing wordt aan elke sectie een samengestelde score toegekend die kan worden gebruikt om subtiele afwijkingen te detecteren die afwijken van de normatieve gegevens.

Waarom is C3-LOGIX belangrijk?

Er wordt gezegd dat verwerkingssnelheid wordt beschouwd als een belangrijke cognitieve hulpbron voor mensen (naast werkgeheugen en aandacht). Deze taken vereisen associatiegebieden van een hogere orde in zowel de pre-frontale cortex en de temporale als posterieure pariëtale kwabben. Dit is benodigd om informatie snel en efficiënt te integreren over meerdere neuronale kanalen, zodat cognitieve functies kunnen worden gebruikt voor doelgerichte acties.

Omdat de hersenen niet zijn opgebouwd uit afzonderlijke eenheden die verantwoordelijk zijn voor geïsoleerde taken, kunnen we door deze hersengebieden te beoordelen met behulp van C3-Logix conclusies trekken over andere functies, zoals de planning en coördinatie van lichaamsbewegingen en oogbewegingen (pre- frontale cortex), ruimtelijke oriëntatie (posterieure pariëtale kwab) en de perceptie van spraak en taal (temporale kwab).

De C3 Logix-tests omvatten tabletgebaseerde toepassingen van standaard papier- en potloodtests: Trail Making A, Trail Making B en ‘Digit Symbol Matching’. Daarnaast wordt er getest op de beoordeling van psychomotorische en visuele verwerkingssnelheden en worden er zowel eenvoudige als keuzereactietijdtests uitgevoerd. Ten slotte is er een beoordeling van de reactie van afzonderlijke stimuli tijden, evenals de zogenaamde “keuze” reactietijden bij het kiezen tussen twee gelijktijdige stimuli. Verder is er een standaardbeoordeling van cognitie; hierbij worden de oriëntatie, concentratie en zowel het directe als vertraagde geheugen beoordeeld.

Na voltooiing wordt aan elke sectie een samengestelde score toegekend die kan worden gebruikt om subtiele afwijkingen te detecteren die afwijken van de normatieve gegevens.

Uw weg naar herstel

Eén week intensief behandelen

Stap 1

Het Functioneel Neurologisch Onderzoek (FNO)

U vertelt ons over uw klachten. Wij stellen u daar de nodige vragen over en doen een volledig Neurologisch Onderzoek. We bepalen of u een geschikte kandidaat bent voor onze behandeling.

Stap 2

Geavanceerde Machine Tests (kwantificatie)

Aan de hand van Stap 1 bepalen we welke test noodzakelijk zijn om de onderliggende oorzaak van de klachten te kunnen kwantificeren. Hiervoor gebruiken we een scala aan computer gestuurde apparatuur.

Stap 3

Rehabilitatie week (in 5 dagen)

We pakken de problemen aan. Door een specifiek op uw problemen gemaakt individueel programma brengen we functie terug tijdens een intensieve behandelweek.

Stap 4

Nazorg

Na de 5-daagse intensieve behandelweek krijgt u van ons huiswerkopdrachten mee. Dit zijn oefeningen die uw herstel verder bevorderen. Wij houden deze ontwikkelingen graag met u in de gaten.

Hoe helpt C3-LOGIX ?

Slechte resultaten op C3-Logix-tests zijn niet definitief voor de diagnose van een hersenschudding. Het geeft echter wel inzicht in de functie van uw algehele neurocognitieve toestand, waarbij grote delen van de hersenen betrokken zijn. Dit zijn gebieden waarvan is vastgesteld dat ze suboptimaal of aangetast zijn. Dit is het geval bij aandoeningen zoals o.a. een hersenschudding, depressie, ADHD, de ziekte van Parkinson of multiple sclerose.

Wat u kunt verwachten tijdens de behandeling

Wat kunt u verwachten na de behandeling?

Na de behandeling tijdens onze intensieve behandelweek, kunt snel tot zeer snel resultaten verwachten. Het is waarschijnlijk dat u de eerste dagen/weken nog vermoeid zult zijn, omdat uw hersenen alle activiteit van de afgelopen week moeten verwerken. Uw hersenen zijn echter veerkrachtig en passen zich door hun neuroplasticiteit goed aan. U kunt tijdens deze periode wat sneller geprikkeld zijn en soms lichte hoofdpijn ervaren. Dit is echter van tijdelijke aard, er zijn geen blijvende bijwerkingen. Met het verstrijken van de tijd zullen deze klachten verdwijnen en zult u steeds meer het effect van de therapie gaan merken.

Wij kunnen ons voorstellen dat u na het zien van de website nog vragen heeft.

Voor vrijblijvende informatie kunt u bellen met onze praktijk. U krijgt dan een van onze assistentes aan de telefoon.