Klacht

Late effecten hersenschudding

Onze zorg bij aanhoudende klachten na een hersenschudding

Wat u moet weten over een hersenschudding

Een hersenschudding is niet zo onschuldig als de meeste mensen denken. Ons brein is relatief kwetsbaar en moet bij een hersenschudding echt herstellen na een klap of ongeval.

Een hersenschudding zorgt in de eerste dagen / weken vooral voor hoofdpijn en vermoeidheid. Een deel van mensen ervaart de weken na de hersenschudding steeds minder klachten en voelt zich steeds beter.
Maar bij een deel van de mensen blijven de klachten aanwezig, maanden tot zelfs jaren na het ongeluk. U kunt dan last hebben van hoofdpijn, vermoeidheid, mindere concentratie of stemmingswisselingen.

Veel mensen kunnen minder goed omgaan met prikkels en blijven klachten houden tijdens het werken of wanneer ze thuis zijn. Onze specialistische zorg is gericht op mensen die maanden of jaren na hun hersenschudding nog klachten hebben.

Hoe wij een hersenschudding behandelen

Bij een hersenschudding is er vaak schade ontstaan aan de verbindingen tussen hersencellen of tussen hersendelen. Hierdoor kunnen prikkels minder goed door de hersenen worden verwerkt. Op sommige momenten zijn prikkels te hevig, waardoor er hoofdpijn of vermoeidheid kan ontstaan. Op andere momenten komen prikkels juist niet op de goede plek en hebben we weinig concentratie.

Onze zorg helpt bij het beter reguleren van prikkels in het brein. Tijdens onze rehabilitatie (behandeling) zetten we binnen één week allerlei verschillende behandeltechnieken in, om de verschillende onderdelen van de hersenen weer op elkaar af te stemmen. Dit zorgt voor een betere communicatie tussen hersencellen en hersendelen. Hierdoor nemen uw klachten af en herstellen uw hersenfuncties.

Uw weg naar herstel

Eén week intensief behandelen

Stap 1

Het Functioneel Neurologisch Onderzoek (FNO)

U vertelt ons over uw klachten. Wij stellen u daar de nodige vragen over en doen een volledig Neurologisch Onderzoek. We bepalen of u een geschikte kandidaat bent voor onze behandeling.

Stap 2

Geavanceerde Machine Tests (kwantificatie)

Aan de hand van Stap 1 bepalen we welke testen noodzakelijk zijn om de onderliggende oorzaak van de klachten te kunnen kwantificeren. Hiervoor gebruiken we een scala aan computer gestuurde apparatuur.

Stap 3

Rehabilitatie week (in 5 dagen)

We pakken de problemen aan. Door een specifiek op uw problemen gemaakt individueel programma brengen we functie terug tijdens een intensieve behandelweek.

Stap 4

Nazorg

Na de 5-daagse intensieve behandelweek krijgt u van ons huiswerkopdrachten mee. Dit zijn oefeningen die uw herstel verder bevorderen. Wij houden deze ontwikkelingen graag met u in de gaten.

Wat verwacht ABC van u?

Onze behandeling bij een hersenschudding is het meest effectief wanneer deze binnen een korte periode gedaan wordt. Dit betekent dat wij de therapie in de vorm van een volle week met allerlei uiteenlopende therapieën aanbieden. Binnen dit intensieve programma, doen we testen en trainingen om de balans tussen verschillende hersendelen terug te brengen.

Het geven van de behandeling binnen één week is een integraal onderdeel van het succes van de behandeling. Het is dus niet mogelijk om deze gefaseerd aan te bieden.
Wanneer u duurzaam aan uw herstel wilt werken, vragen wij u dan ook om een volle week te investeren.

Wij kunnen ons voorstellen dat u na het zien van de website nog vragen heeft.

Voor vrijblijvende informatie kunt u bellen met onze praktijk. U krijgt dan een van onze assistentes aan de telefoon.