Klacht

Dysautonomie klachten

Onze zorg bij dysautonomie klachten 

Wat u moet weten over dysautonomie

Alles wat ons lichaam doet wordt door ons zenuwstelsel aangestuurd. Dit geldt voor iedere stap die we zetten en iedere hap die we eten. Maar dit zijn voorbeelden van bewuste acties. Ons zenuwstelsel is ook verantwoordelijk voor heel veel activiteit waarvan wij ons niet bewust zijn. Dit is bijvoorbeeld het geval bij het regelen van onze hartslag en bloeddruk, bij het ademhalen en onze spijsvertering.

Ook deze processen worden door ons zenuwstelsel aangestuurd. Dit deel van het zenuwstelsel noemen we het autonome zenuwstelsel, omdat het zenuwstelsel van alles regelt zonder dat wij hier bewust van zijn. Bij dysautonomie is deze werking van het zenuwstelsel verstoord. Dit kan resulteren in allerlei klachten op het gebied van autonome processen. Hierdoor kan de hartslag soms ontregeld zijn of de bloeddruk niet goed reageren op wat we aan het doen zijn.

Hierdoor kunt u zich slap, duizelig of opgejaagd voelen. Ook kan het zo zijn dat het u even zwart voor de ogen wordt bij het opstaan of dat u hartkloppingen voelt. Binnen dysautonomie bestaan er allerlei verschillende vormen, die elk hun eigen klachten en kenmerken hebben.

Hoe wij dysautonomie behandelen

Bij dysautonomie is er sprake van een ontregelde werking van het autonome zenuwstelsel. Dit kan komen doordat informatie vanuit het lichaam niet goed aankomt of niet goed wordt verwerkt. Ook kan het zo zijn dat de feedback mechanismen niet volledig functioneren, waardoor het zenuwstelsel onvoldoende terugkoppeling krijgt.

Onze behandeling is gericht op het harmoniseren van de verschillende betrokken systemen, functies en hersengebieden. Omdat de oorzaak van de klachten niet altijd in de hersenen zelf ligt, is het bij de behandeling belangrijk ook voldoende aandacht voor de perifere zenuwen te hebben.

Binnen onze behandelweek zetten wij dan ook diverse therapieën in die gericht zijn op zowel het autonome als het perifere zenuwstelsel.

Uw weg naar herstel

Eén week intensief behandelen

Stap 1

Het Functioneel Neurologisch Onderzoek (FNO)

U vertelt ons over uw klachten. Wij stellen u daar de nodige vragen over en doen een volledig Neurologisch Onderzoek. We bepalen of u een geschikte kandidaat bent voor onze behandeling.

Stap 2

Geavanceerde Machine Tests (kwantificatie)

Aan de hand van Stap 1 bepalen we welke testen noodzakelijk zijn om de onderliggende oorzaak van de klachten te kunnen kwantificeren. Hiervoor gebruiken we een scala aan computer gestuurde apparatuur.

Stap 3

Rehabilitatie week (in 5 dagen)

We pakken de problemen aan. Door een specifiek op uw problemen gemaakt individueel programma brengen we functie terug tijdens een intensieve behandelweek.

Stap 4

Nazorg

Na de 5-daagse intensieve behandelweek krijgt u van ons huiswerkopdrachten mee. Dit zijn oefeningen die uw herstel verder bevorderen. Wij houden deze ontwikkelingen graag met u in de gaten.

Wat verwacht ABC van u?

Onze behandeling bij dysautonome klachten is het meest effectief wanneer deze binnen een korte periode gedaan wordt. Dit betekent dat wij de therapie (rehabilitatie) in de vorm van een volle week met allerlei uiteenlopende therapieën aanbieden. Binnen dit intensieve programma doen we testen en trainingen om de balans tussen verschillende delen van het zenuwstelsel/hersenen terug te brengen.
Het geven van de behandeling binnen één week is een integraal onderdeel van het succes van de behandeling. Het is dus niet mogelijk om deze gefaseerd aan te bieden. Wanneer u duurzaam aan uw herstel wilt werken, vragen wij u dan ook om een volle week te investeren.

Wij kunnen ons voorstellen dat u na het zien van de website nog vragen heeft.

Voor vrijblijvende informatie kunt u bellen met onze praktijk. U krijgt dan een van onze assistentes aan de telefoon.