Over ons

Hieronder kunt u lezen wie de mensen achter Amsterdam Brain Center zijn.

Ben Bolsenbroek

BSC, DC, DACNB, FEAC(NEURO), FACFN

Ben Bolsenbroek is opgegroeid in Haarlem en studeerde in 1994 af als Chiropractor (BSC en DC) aan de Anglo-European College of Chiropractic (AECC) in Bournemouth, Zuid Engeland.

Na eerst in Zoetermeer, Zaandam en Amersfoort te hebben gewerkt, heeft hij zich in 1998 in Haarlem met CPK gevestigd.

Al vroeg in zijn carrière bleek zijn speciale interesse in neurologie. Aangemoedigd door collega Roland Blaauw uit Gouda volgde hij een opleiding aan het Carrick Institute in Florida, Verenigde Staten. In 2003 behaalde hij de graad Diplomate in Functionele Neurologie (DACNB).

Geïnspireerd door de bijzondere resultaten die Ted Carrick met zijn aanpak in Functionele Neurologie behaalt, is hij sinds 2003 onophoudelijk blijven studeren in het veld van de Functionele Neurologie.

“Wij bieden nu intensive rehabilitatie voor een aantal specifieke Niet Aangeboren Hersenletsels (NAH’s) aan en kunnen met vertrouwen in 5 dagen goede resultaten bewerkstelligen.”

Lees verder

Ben is woonachtig in Hillegom en vader van 3 kinderen. Met veel plezier zet hij zich verder nog in voor een groot aantal vrijwilligersorganisaties. Hij is hierbij onder andere enkele jaren voorzitter geweest van de Nederlandse Chiropractoren Associatie (NCA), en Bestuurslid (penningmeester) European Chiropractors Union (ECU).

Voorzitter van de zwemvereniging Haerlem en zelf actief waterpoloër. Lid van Rotary Club Heemstede-Bennebroek. Voetbal, kijken naar alternative rock muziek en middeleeuwse geschiedenis hebben een speciale interesse.

Bij Ben bent u, naast de reguliere klachten, aan het goede adres voor klachten zoals Migraine, Duizeligheid, Hernia’s, Dystonie, Tinnitus, Tremoren, Clusterhoofdpijnen, POTTS, (dysautonomie), Mal Debarkement, Hersenschuddingen en complexe neurologische aandoeningen. Ook heeft Ben speciale interesse voor ADHD en ADD, TIC’s, Gilles de la Tourette, Parkinson’s en beginnende Dementie.

Kappers, Schilders, Stukadoors, Installateurs, Autotechnikers, Hoveniers en Tandartsen worden aangeraden elke 6 maanden langs te komen. Bij Ben geldt; hoe gekker de beter!

  • Lid van de Nederlandse Chiropractoren Associatie (NCA) en geregistreerd bij de Stichting Chiropractie Nederland (SCN)
  • Lid van de Chiropractische Functionele Neurologie Nederland (CFNN)
  • Lid van de European Chiropractors Union (ECU) en de World Federation of Chiropractors (WFC)
  • Member of the Specialty Interest Group in Neurology (SIG neuro)
  • Founding Member van de International Associatie for Functional Neurology en Research (MIAFNR)
  • Aangesloten bij de NeuroNetWork via Plasticity Brain Center in Orlando www.plasticitybraincenters.com

Jesse Alexander

DC, DACNB, FEAC (NEURO)

Chiropractor Jesse Alexander is opgegroeid in een klein plaatsje op het noordelijke schiereiland van Michigan in Amerika. Zijn eerste ervaring met chiropractie was op zijn 10de. Sindsdien wordt hij regelmatig chiropractisch behandeld en heeft hij zijn leven in het teken gesteld om alles te leren over deze fantastische manier van gezondheidszorg, zodat hij anderen kan helpen hun leven te verbeteren.

Nadat hij in 2006 Cum Laude afstudeerde aan het ‘Palmer College of Chiropractic’ is hij eerst verhuisd naar Adelaide in Australië. In de periode daar heeft hij als chiropractor gewerkt en post-doctorale opleidingen gevolgd op het gebied van functionele neurologie aan het Carrick Institute for graduate studies. In 2009 heeft hij een 3-jarige opleiding afgerond en behaalde zijn DACNB (Diplomate of the American Chiropractic Neurology Board) titel (www.carrickinstitute.com).

In 2010 is hij verhuisd naar Nederland en woont nu in Amsterdam. In zijn vrije tijd leest Jesse veel, studeert verder in Functionele Neurologie. Verder gaat hij regelmatig naar de bioscoop, reist hij geregeld en beoefent verschillende sporten.

Lees verder
Bij Jesse bent u, naast de reguliere klachten, aan het goede adres voor klachten zoals Distonia,Tremoren, Clusterhoofdpijnen, POTTS, Hersenschuddingen en Tinitus.

Lid van de Nederlandse Chiropractoren Associatie (NCA) en geregistreerd bij de Stichting Chiropractie Nederland (SCN). Lid van de Chiropractische Functionele Neurologie Nederland (CFNN). Lid van de European Chiropractors Union (ECU) en de World Federation of Chiropractors (WFC). Member of the Specialty Interest Group in Neurology (SIG neuro).

Irving Fox 

DC, DACNB, FEAC (NEURO)

Dr. Irving Fox was born and raised in Los Angeles, California. Since childhood, he was always fascinated by the neurosciences. This led him to major in molecular neurobiology and cognitive neuroscience at UC Berkeley for his undergraduate, which he completed in 2014. Afterwards, Irving moved back to Los Angeles to work in a reputable neuro-oncology research lab for 2 years. During his time doing research, he realized that he wanted to work more directly with patients. As a result, he attended Western States University in Portland, Oregon, from where he received his chiropractic doctorate (DC) in 2021.

To further his passion and understanding of neurology, he began his training from the Carrick Institute in 2018, from where he completed specialty training in the clinical neurosciences, including but not limited to vestibular rehabilitation and concussion management. Shortly after receiving his DC, Irving also earned his Diplomate of the American Chiropractic Neurology Board (DACNB). In addition to completing over 1,000 post-graduate neurology hours, he has completed various functional medicine programs to help complement his approach to treating patients.

Read more
Before sustaining multiple knee injuries, Irving was a highly-competitive basketball player. Though he no longer gets to play basketball, he has established a regular yoga routine as a replacement. He is a fan of reading, drawing, world music, classic cinema, and pretending to know how to cook. On any given evening, you will likely find him studying and playing online chess.

Yvonne Cottaar

PRAKTIJK ASSISTENTE

Yvonne Cottaar is praktijk assistente en woont in Zandvoort. Yvonne werkt sinds 1 april 2019 voor CPK. Yvonne kent de eigenaar Ben Bolsenbroek al heel erg lang vanuit haar verleden.

In 2000 werd Yvonne getroffen door een hersenbloeding. Daar waar verschillende specialisten verder geen mogelijkheden meer zagen om haar fysieke beperkingen te verbeteren, zag Ben die wel. Yvonne zegt dan ook altijd dat ze mede dankzij hem in staat is geweest te blijven werken en golfen.

Lees verder
Ik ben ooit begonnen als rechterhand van een directeur die een groothandel in herenconfectie had. Toen besloot ik het roer om te gooien en heb ik 9 jaar als cruise director gewerkt voor een Griekse rederij. Een fantastische tijd waarbij ik heel veel van de wereld heb gezien. Na 9 jaar vond ik het genoeg en ben ik gaan werken voor een grote financiële instelling waar ik ook mijn man heb ontmoet. Ik heb mijn carrière daar afgesloten als assistente voor een van de Raad van Bestuur leden.

Ik vond mezelf nog te jong om te gaan “rentenieren” en zo ben ik bij als praktijk assistente bij CPK terecht gekomen. Een job die ik heel erg leuk vind door het contact met de patiënten en waar ik door mijn eigen fantastische ervaringen met heel veel plezier en overtuiging werk.

Thera van den Berg

PRAKTIJKASSISTENTE
Ik ben Thera van den Berg en werk sinds 2018 als praktijkassistente bij CPK.

Ik woon in Haarlem en ben moeder van 2 inmiddels volwassen kinderen, Ellen en Max.

Ben Bolsenbroek ken ik al meer dan 15 jaar.

Vanaf mijn 20e heb ik in de zorg gewerkt, in verpleeghuizen, de thuiszorg, (kinder- en jeugd) psychiatrie, in de stervensbegeleiding.
Chiropractie heeft me vaak geholpen als ik last van mijn lijf had na bijvoorbeeld overbelasting in het werk.

Ik draag CPK daardoor een warm hart toe! Ik werk op donderdag en vrijdag in de praktijk. De rest van de week werk ik als verpleegkundige bij Expertisecentrum Euthanasie, waarbij ik samen met een arts patiënten bezoek die een euthanasiewens hebben, maar niet bij hun eigen arts terecht kunnen. Het werken bij CPK doe ik met veel plezier.

We hebben een goed, vertrouwd en fijn team en het is heerlijk patiënten na een paar chiropractische behandelingen te zien opknappen en goed de deur uit te zien gaan!